Våtromsplater


Arbor Spesial Fuktbestandig plate er ferdigmalt og et enkelt og rimelig alternativ når du trenger vegger og tak som gir ekstra beskyttelse mot fukt. Med disse er sjansen mindre for ubehagelige overraskelser som sopp og råteskader i veggene.




Platene egner seg godt for bruk på vaskerom, grovkjøkken og andre rom i huset, hvor det er høy fuktighet (klimaklasse 2). De skal ikke brukes i våte soner, som for eksempel bad.

Platen som tåler fuktig miljø
Fuktskader i vegger og tak kan få følger som er både ubehagelige og dyre. I verste fall må hele rommet, og kanskje også tilstøtende rom totalrenoveres. For å unngå skader i rom med mye fuktighet må du derfor bruke fuktbestandige plater. Våre plater tilfredsstiller de høye kravene som stilles til veggplater i fuktige rom og passer overalt hvor du trenger ekstra beskyttelse mot fuktskader, som for eksempel vaskerom, grovkjøkken, eller i kjelleren (klimaklasse 2).

Enkel rengjøring
Arbor Spesial Fuktbestandige plater er laget av spon av beste kvalitet. Overflaten er glatt og jevn, noe som gjør det enkelt å rengjøre platene. De kan rengjøres med vanlige vaskemidler eller om nødvendig høytrykksvaskes med kaldt vann med maks trykk 80 bar. Avstanden mellom spylehodet og platen må være minst 30 cm. For å oppnå den gode fuktbeskyttelsen blir platene grunnet og pusset før de blir malt med en spesialkomponert melaminbasert plastmaling. Hele platen er behandlet, også not og fjær. Baksiden er behandlet med UV-lakk for ekstra beskyttelse mot fukt.

Siden overflatebehandlingen er sterk og elastisk, tåler platene støt uten at det dannes sprekker i overflaten.

Enkle å sette opp
Platene leveres med not og fjær for enkel oppsetting, og monteres med skjult spikring rett på stender. Skulle du være uheldig med hammeren kan du sparkle og male over igjen. Platene trenger normalt ikke limes, men bør fuges med Bostik Silmax Byggfug 2620 i utsatte skjøter. Det er viktig at platene behandles i endene for å forhindre fuktinntregning. Her må du også bruke Bostik Silmax.

Platene har not og fjær i skjøten. De er CE-merket og PEFC-sertifiserte.


Arbors Spesial Fuktbestandige, ferdigmalte plater for tak og vegg er spesielt utviklet for alle typer lokaler hvor det stilles krav til fuktbestandige materialer. Eller hvis du ønsker økt trygghet i forhold til fuktskader. Dette kan være næringsmiddelindustri, garderobeanlegg, renseanlegg og mange andre.




Platene leveres i to nøytrale og tidsriktige farger. Velg mellom Antikkhvit, Franskgrå.
Antikkhvit har en grønnaktig hvit tone.

Vanligvis er det ikke behov for fuktbestandige takplater i rom med begrenset fuktighet, og vi anbefaler derfor Arbor takplate hvit som tak. 


Lister:
Vi leverer et komplett sortiment av lister for montering av våre plater:

1. Skjøtelist for montering av flere plater i høyden.
2. Hjørnelist for ut- og innvendige hjørner.
3. H-list/skjøtelist for skjøting vertikalt, horisontalt og i lengden.
Alle er plastlister og leveres i lengde på 245 cm.
Kun i fargen Hvit.


For landbruket
Arbor fuktbestandig plate er godt egnet i fjøs eller andre driftsbygninger med et fuktig miljø. Platene tåler høytrykksvasking med kaldt vann, men det anbefales ikke at de høytrykksvaskes daglig. Platene er ikke godkjent for bruk i melkerom.

Teknisk info:
Tykkelse: 12 mm
Format: 62 x 244/260/270 cm. Franskgrå kun 62 x 244 cm
Lysmål: 60 x 244/260/270 cm
Dekker: 1,46/1,56/1,62 m2
Kantene: Not, fjær og fas 2 kanter
Vekt: 1 plate 62 x 244, ca 12 kg - 1m2 ca 8 kg - kolli a 52 stk ca 670 kg


Last ned

Spon:
Våre våtromssplater er laget av spon av høy kvalitet. Gjennom mange års erfaring har vi funnet frem til en solid kombinasjon av bjørk og gran.

 

Levert av